top of page

instagram gizli profil bakma uygulamaları gerçek mi?- Manitaya bakacağım derken tokatlanma

Bu uygulamaların gerçek olanları da var, olmayanları da var. Ama ben sana taşıdığın riskleri anlatıyım.

Öncelikle milyardolarlık bir firma olan Facebook nasıl olurda gizli profilleri bir yazılım sayesinde açığa verir diye düşünerek başlayabilirsin sorgulamaya. Böyle bir durumda bende sana böyle bir şeyin olmadığını söyleyebilirim.


Sadece iki adet mobil uygulamanın bu işi hakkıyla yaptığını da yazının sonuna doğru söyleyeceğim.


Marketten indirdiğiniz tüm instagram gizli profil gösteren uygulamalar sahte:

Halihazırda olan play store yada app store'dan indirdiğiniz tüm uygulamalar sahtedir. Çünkü veri güvenliği ve hırsızlığı kapsamında bu tür uygulamalar kesinlikle ama kesinlikle markette bulunmazlar. Bu uygulamalar markete yüklenme aşamasında derhal kaldırılır.



Markette olan uygulamalar peki ne için?

Markette bulunan ve gizli profil görme vs uygulamaları tamamen aldatmaca ve sizi söğüşleme üzerine kurulu uygulamalardır. Sadece kendi hesabınızdaki sıradan hareketleri görebileceğiniz şeylerdir. Başkasının profilini görmeniz mümkün değildir.


Başkasının profilini gösteren uygulama var mı ?

Öncelikle bu uygulamaların nasıl çalıştığından bahsedeyim. U


instgram kapalı profilleri görme uygulamaları

ygulama içerisinden instgram hesabınızla giriş yaparsınız ve tüm verilerinizi bu uygulama kendi veri merkezine çeker. Bunun için arkadaş listeniz, profiliniz resimleriniz mesajlaşmalarınız ve aklınıza helen herşey...

Böylelikle sizin profiliniz artık bu uygulamanın datasında olur. Arkadaşınız sizin profilinizi görmek istediğinde de bu uygulama elindeki verileri ona gösterir. Böylelikle sizin profiliniz başkasına gösterilir.

Örneğin eski sevgilini görmek istiyorsan eğer, o kişinin mutlaka bu uygulamayı kullanmış olması gerekir. Böylelikle verileri uygulama tarafından çalınacak ve veri merkezine kaydedilecektir. Sizde ancak bu şekilde görebilirsiniz.


Belirtelim ki bu hizmet için çok büyük datalara ihtiyaç var ve bizim araştırmalarımıza göre bu işi sadece iki adet mobil uygulama yapmaktadır. Ancak veri güvenliği nedeniyle app store ve play store marketten bu uygulama kaldırılmıştır. Şu anda sadece telegram üzerinden uygulamayı talep edebilir ve gizli profilleri görebilirsiniz. Ancak bu aşamada tüm verilerinizin uygulama tarafından çalınmasını da kabul etmiş olursunuz. Bilgileriniz çalınmalı ki hem dataları büyüsün, hemde başka birisi sizin profilinizi görebilsin...


Genel olarak markette gördüğünüz tüm uygulamalar sizi dolandıracak ve paranızı alacaktır. Bu nedenle denemek amaçlı dahi olsa kesinlikle kullanmayın.





Comments


bottom of page